Vedligehold

God vedligehold har stor betydning for funktion og holdbarhed. Peoples produkter er alle fremstillet af materialer i højeste kvalitet. Dermed sikrer vi at alle produkter kan holde til brug i miljøer med hård brug og kan modstå det danske klima - dog anbefaler vi stadig grundig vedligehold, for at forlænge produkternes lange levetid. Nedenfor findes mere information om vedligehold af de materialer vores produkter er fremstillet af: Pulverlakeret stål, oliebehandlet træ, ubehandlet træ, galvaniseret stål eller rustfri stål. Ved god vedligehold kan produkterne holde endnu længere.

Pulverlakeret stål

Mange af vores produkter er fremstillet af stål, der efterfølgende er pulverlakeret med polyesterpulver-maling. Pulverlakering er meget modstandsdygtig og minimerer risikoen for ridser. Denne behandling sikrer en lang levetid på produktet.

Vi anbefaler, at du i den daglige rengøring blot benytter vand og sæbe samt en blød børste eller klud (brug aldrig rensesvampe eller ståluld!) Skulle der være snavs, som ikke kan fjernes med disse midler kan du bruge sprit. (organiske opløsningsmidler samt alle andre rengørings-midler må ikke anvendes)

Efter vask anbefaler vi at overfladen aftørres for at opnå en pæn overflade uden skjolder.

Vi tilråder jævnlig rengøring af skidtaflejringer, da disse er med til at holde på fugt og dermed er med til at fremme gennemtæring. Desuden kan skidtaflejringer indeholde forskellige syrer og lignende, som ved længere ophold på møblet kan nedbryde dets overflade.

Oliebehandlet mahogni

Oliebehandling af træ giver en lang og holdbar bekyttelse, så det kan stå ude hele året. Oliebehandlingen gør træet mindre modtageligt for skidt og mindsker risikoen for små revner. Derudover bevarer olieringen træets varme glød.  Modtager du produktet med ubehandlet træ og vælger at behandle det med oliebaseret træbeskyttelse er det vigtigt at rengøre produktet inden påførelse af beskyttelsen for at fjerne snavs. Dette  kan gøres med en vask beregnet til træ. Derefter anbefaler vi at instruktionen på den specifikke olie følges.

Vi anbefaler at alle møbler årligt tjekkes for løse bolte, skruer og hængsler. Skulle skaden alligevel ske kan du altid kontakte os og bestille reservedele.  

t. +45 66 14 14 76
e. salg@peoples.dk

Ubehandlet træ

Modtages produktet med ubehandlet træ har man mulighed for at give overfladen præcis den behandling man ønsker. Med en pigmenteret olie kan man yderligere give træet den nuance eller farve som passer til jeres omgivelser. Hvis træet ikke behandles vil træet få en grålig farve og man risikerer at der opstår små sprækker og revner i træet.

Før påføring af beskytttelse på ubehandlet mahogni er det vigtigt at rengøre produktet for at fjerne snavs. Dette  kan gøres med en vask beregnet til træ.

Derudover anbefaler vi at instruktionen på den specifikke træbeskyttelse følges.

Galvaniseret stål

Galvaniseret stål er et meget modstandsdygtigt materiale, men for at undgå kemiske nedbrydning af materialet bør det rengøres jævnligt.

Vi anbefaler, at du i rengøringen blot benytter lunkent vand og mild sæbe samt en blød børste eller klud.

Rengøring tilrådes 2 gange årligt afhængig af placering og vejr. Havluft, vejsalt, forurening, is osv. er eksempler på faktorer der gør det nødvendigt at rengøre overfladerne hyppigere.

God vedligehold har stor betydning for produkternes funktion og holdbarhed.

Rustfrit stål

Rustfrit stål er et slidstærkt og holdbart materiale som er nemt at vedligeholde.

Rengøring af rustfri stål bør udføres jævnligt  (2-4 gange årligt) for at undgå rustpletter.

Vi anbefaler, at du i rengøringen blot benytter lunkent vand og mild sæbe samt en blød børste eller klud.

Er der kommet en rustplet kan det nemt fjernes med en svamp til rustfri stål. Det er vigtigt at gnide svampen i samme retningen for at få et ensartet resultat. Derudover kan der bruges stålrens på rustpletterne.

Som afslutning på rengøringen anbefaler vi at give den rustfri stål et let lag stålolie på med en blød bomuldsklud.