Bibliotekerne i Herning kommune er nu klar til en grønnere hverdag med affaldssortering

Bibliotekerne i Herning har netop fået leveret affaldssortering, og selvom de endnu ikke er testet på borgerne, er der stor tilfredshed med det bæredygtige alternativ.

Et ønske om en grønnere og mere cirkulær tilgang både fra dem selv og borgerne ligger til grund for den nye affaldssorteringsløsning fra Peoples på bibliotekerne i Herning. Det fortæller Hanne Blæsbjerg, der arbejder i bibliotekernes sekretariatet:

”Vi vil gerne sende et positivt signal til borgerne og fortælle, at vi nu går i gang med at sortere affaldet. Der var endda også flere, som selv var begyndt at efterspørge det,” fortæller hun.

Herning Bibliotekerne sætter i et samarbejde med Herning Kommune fokus på FN’s verdensmål. Emner som klima, bæredygtighed, fattigdom og uddannelse er på skemaet, og de arbejder med, hvordan alle kan gøre en lille indsats og dermed gøre en forskel.

Udover selv at gøre en forskel ved at affaldssortere, så holder bibliotekerne også foredrag og arrangementer, der gør kommunens borgere klogere på emnerne.

Affaldssorteringen er på alle bibliotekerne i kommunen. Det vil sige, at de også er at finde på lokalbibliotekerne i Aulum, Sunds, Kibæk og Vildbjerg.

Pæne, neutrale og nemme

Hanne Blæsbjerg fortæller, at det var Herning Bibliotekernes indretningsdesigner, der fandt frem til Peoples ved en søgning på nettet. Da løsningen ifølge Hanne Blæsbjerg havde et ”pænt og neutralt udtryk, men også var funktionsdygtigt,” faldt valget derfor på os. Samtidig passer de fint ind i bibliotekets øvrige inventar.

 

Hanne Blæsbjerg stod for den endelige ordreafgivelse, og hun fortæller om sin oplevelse:

”Vi har haft en super og effektiv dialog med Peoples omkring levering, påsætning af piktogrammer samt et ønske om, at affaldssorteringen ikke skulle leveres samlet” siger hun.

Det var ifølge hende nemlig en stor fordel for dem, at det var muligt at få affaldssorteringen leveret enkeltvis i stedet for én samlet løsning. De ville nemlig gerne kunne stille de forskellige fraktioner rundt på bibliotekerne efter, hvor det giver bedst mening i forhold til affaldet.

Download case
affaldssorteringssytem bibliotek

Se andre cases

indendørs kildesortering

På Holbæk Bibliotek står ny affaldssortering
klar til en grønnere genåbning

Se case
Indendørs affaldssortering i elegant design

PFA vælger Peoples grundet produkternes fleksibilitet

Se case
indendørs affaldssortering

NRGi har succes med central opsamling

Se case