PFA vælger Peoples grundet produkternes fleksibilitet

PFA er ved at renovere hele deres domicil på Østerbro. Det betyder flere klimavenlige tiltag og et af dem er central affaldssortering, som er nemt for medarbejderne at bruge. Den ene halvdel af bygningen blev færdig for lidt over et år siden, og nu er turen kommet til den anden halvdel.

Da PFA for godt 13 måneder siden flyttede ind i den ene halvdel af deres ny-renoverede domicil var det udstyret med affaldssortering fra Peoples. Det var ikke pensionsselskabets første møde med affaldssortering, men med Peoples løsning blev det meget nemmere og meget mere effektivt. Det fortæller Benny Kromann, Head of Facility Service hos PFA:

”Da der er et krav om at sortere affald i Københavns Kommune, sorterede vi også inden renoveringen, men slet ikke på denne elegante og intelligente måde som Peoples tilbyder. Vi prøvede alt muligt forskelligt af som f.eks. almindelige spande, men folk kunne ikke finde ud af det.”

Hans erfaring er, at det bliver en del nemmere at få folk til at sortere, hvis det er nemt og intuitivt. Derfor fremhæver han, at man udover indkastene, som indikerer, hvad der skal i hvor, også har folie på forsiden, der viser, hvor man f.eks. skal smide sit papir hen.

”Det er en forudsætning for at folk bruger det, at det skal være nemt at bruge, og affaldsløsningen fra Peoples er modtaget meget positivt. Det eneste, vi hører, er, hvorfor vi ikke også sorterer ”finere,” for eksempel i plastik, og det er jo kun positivt. Den almindelige bevidsthed omkring affaldssortering er steget de seneste år,” fortæller Benny Kromann og siger, at de derfor overvejer at udvide deres nuværende sortering.

Hos PFA sorterer de lige nu papir, restaffald, pant, bioaffald, kopper, og så er der også en smart beholder til væske, hvis der f.eks. er lidt kaffe tilbage i koppen.

I deres printerrum har de nogle andre enheder med 4 fraktioner: Papir, restaffald, pap og fortroligt papir. Fortroligt papir samles normalt i en grim, aflåst, grøn plastikspand, men med Peoples fik man udviklet et sikkert og smukt skjul til de grimme plastbeholdere – Ja, og når man nu var i gang, tilpassede Peoples selvfølgelig de normale sorteringsspande, således at målene passede sammen med skjulet, og alt fremstår som en harmonisk enhed.

”Genialt”

PFA’s rejse med Peoples startede, da Benny Kromann fik en henvendelse fra Peoples. Han så straks, at konceptet passer godt med det, de vil have hos PFA, hvorfor han gik videre med produkterne:

”Jeg blev opmærksom på, at det geniale ved Peoples sorteringsmoduler er, at man kan tilpasse størrelsen på fraktionerne efter behov. Man kan skifte låg, bygge til og fra. Den fleksibilitet og særindretningen var det, der gjorde, at vores valg faldt på dem,” fortæller han.

Udover printerrummene har de hos PFA tre moduler med 7 fraktioner, hvoraf hele det midterste modul er til pantflasker. Benny Kromann fortæller, at de netop er ved at udfase flaskerne på kontoret, og derfor tænker på at anvende det midterste modul til noget andet – måske plastik. Dermed kan de nøjes med at skifte folie på forsiden og muligvis supplere med et nyt låg, så indkastet passer 100 pct. til den nye fraktion. De behøver derfor ikke at købe en helt ny skraldespand eller modul for at ændre i løsningerne så de følger med tiden og de nye affalds-tiltag, der løbende kommer, uden at det koster ret meget. ”Så har vi jo ændret det hele,” som han formulerer det.

Når man skal tømme affaldet, åbner man en låge og trækker posen ud. Den ergonomiske korrekthed i produkterne er også noget, som bliver fremhævet af Benny Kromann. For de vil gerne passe på rengøringspersonalet, som tømmer de store, affaldssække dagligt, og det skal derfor gerne gøres på bedst mulige vis.

Indendørs affaldssortering i elegant design

Se andre cases

indendørs kildesortering

På Holbæk Bibliotek står ny affaldssortering
klar til en grønnere genåbning

Se case
affaldssortering sort lakeret

Deloittes kontorer bliver grønnere og grønnere mod et C02-neutralt 2030

Se case
affaldssorteringssytem bibliotek

Bibliotekerne i Herning kommune er nu klar til en grønnere hverdag med affaldssortering

Se case