Kvalitet, holdbarhed, design og godt samarbejde gør, at Aalborg Universitet gennem mere end et årti har valgt Peoples produkter

På Aalborg Universitet er det cirka 15 år siden, at man bestilte det første Peoples-produkt. Det er blevet til et årelangt samarbejde om at indrette universitets ude- og indeområder. Lige fra borde/bænke-sæt, parkbænke affaldsspande, fodhegn, el-pullerter, windbreakere til toiletudstyr og speciallavede produkter er at finde på universitet.

bord og bænkesæt

Tommy Kragballe er tidligere projektleder på universitetet og stod for vedligeholdelse og drift af udeområderne på Aalborg Universitet. Det er primært ham, som People’s har samarbejdet med på universitet gennem de sidste 15 år. Han er netop gået på pension, men fortæller at han faldt over People’s dengang for mange år siden, da han var på udkig efter inventar til udeområderne på universitetet. De skulle især opfylde to kriterier: God kvalitet og holdbarhed. Ja og egentligt, faldt han over Peoples, da universitetet skulle til at gennemføre en gennemgribende renovering af samtlige universitetets toiletter – her fandt han AquaSteel serien meget spændende og fik Peoples til at udvikle serien, således at den omfattede, netop de som de havde brug for.

”Generelt ville vi gerne have noget robust, da de står på et offentligt sted, hvor de bliver brugt af rigtig mange. Derudover skulle de give et løft til udearealerne med et flot design,” fortæller Tommy Kragballe.

Aalborg Universitet startede derfor med at købe et par enkelte borde/bænke-sæt og teste dem i et års tid for, hvordan de reagerede på de forskellige årstider med sol og sne. Ville plankerne f.eks. blive skæve?

”Vi kunne se, at de sagtens kunne holde, og så begyndte vi at købe mere og bruge People’s som fast leverandør,” fortæller han.

Robuste og vedligeholdelsesfrie har de da også bevist sig at være – også efter mere end et par år. Tommy Kragballe fortæller nemlig, at de borde/bænke-sæt der går 15 år tilbage stadig holder i dag. Den eneste vedligeholdelse, der har været, har været rens af dem tre gange, fordi de står under nogle store egetræer, der drysser ned på dem.

”De har bare kunnet tåle slid og hård behandling,” fortæller han, og siger, at bænkene har været optaget fra første dag.

Godt samarbejde omkring design

Efter et par år, kom der derfor flere og flere People’s-produkter på campus. Der er også affaldsspande med indbygget askebæger, fodhegn, el-pullerter, så man kan få strøm udenfor, windbreakere og så toiletudstyret, som er installeret på mere end 200 toiletter.

Tommy Kragballe fortæller, at det lange og gode samarbejde med Peoples især skyldes velvilje til at inddrage ham, så han kunne være med til at præge design og løsninger, så de passede til netop dem. Der var f.eks. nogle problemer med håndklædedispenserne på toiletterne. Derfor tog han fat i People’s, og sammen fandt de/vi frem til, hvordan vi kunne forbedre dem – et samarbejde, som har været til stor gavn for begge parter.

”De var altid lydhør for at tilpasse produkterne,” fortæller han.

I afdelingen for speciel designede løsninger har Universitet nogle halvrunde siddepladser, som er ”bygget inde i” nogle skrænter, og der var People’s også med til at designe nogle specielle løsninger i samme designånd som resten af inventaret, samtidig med at de blev mere brugervenlige.

Siddepladserne var til at starte med, udført i rå beton, men det er ikke specielt behageligt at sidde på. Derfor designede People’s i samarbejde med Tommy Kragballe nogle mahogny sæder, som kunne sættes på betonen og samtidig matchede det øvrige inventar fra Peoples. Senere hen samarbejdede man om at udvikle et halvrundt bord, som også passede til siddepladserne.

Generelt er uderummet på Aalborg Universitet, fyldt med Peoples produkter, som tilsammen, giver et meget smukt og harmonisk uderum, til glæde for alle der har en hverdag på universitetet, enten som brugere eller som driftsfolk – ja for funktion, er det absolutte nøgleord, når man hos Peoples taler/tænker inventar til det offentlige rum.

Det er altså ofte kun kundernes fantasi, der sætter grænserne for, hvad vi kan gøre med produkterne for at tilpasse dem til netop deres behov.

bord og bænkesæt

Se andre cases

indendørs kildesortering

På Holbæk Bibliotek står ny affaldssorteringklar til en grønnere genåbning

Se case
Indendørs affaldssortering i elegant design

PFA vælger Peoples grundet produkternes fleksibilitet

Se case
affaldssorteringssytem bibliotek

Bibliotekerne i Herning kommune er nu klar til en grønnere hverdag med affaldssortering

Se case

Relaterede produkter

FD13

FD13

– Parkbænk

Se produkt
FD4

FD4

– 110 L skraldespand med askebæger

Se produkt
FD40

FD40

– Elpullert

Se produkt